Etukateen tiesin intialaisesta ruuasta curryn, riisin ja naan-leivan. Nyt olen oppinut, miten monenlaista riisia on olemassa ja miten monella tavalla sita voi valmistaa. Perusmausteisiin kuuluu kardemumma, neilikka, inkivaari, kaneli, sinapinsiemen. Niista sitten jauhetaan sekoitus. Ruoka on tosi tulista, vaikka meille ei ehka kaikkia aivan tulisimpia versioita ole syotettykaan. Mutta ruoka on todella herkullista; paaosin kasvisvoittoista. Ruokalistoissa mainitaan erikseen Non-vegatarian. Liha on joko lammasta tai kanaa. Possua tai nautaa taalla ei syoda.Ruokajuomana on vesi. Me juomme koko ajan pullotettua vetta, ettei vatsatauti paasisi iskemaan.
Entas sitten tuo koulun ruokala? Henkilokuntaa on kerrallaan paikalla n. 10 vajaata 200 oppilasta varten. Kaikki oppilaat syovat siis samaan aikaan. Meteli on melkoinen. Kankarisveden ruokala on siihen verrattuna aivan retriitin veroinen.
Lauantaina kylakoulussa soimme lattialla viikunanalehdista tehdyilta lautasilta. Ruoka oli maistuvaa, mutta pikkelsi oli niin tulista, etta silmat vuotivat vetta. Pitkaan kihelmoi kaikkialla kasvoissa.
Ruuat ovat myos ihanan varikkaita. Luulen kuitenkin, etten mina joka arkipaiva ehdi pilkkomaan niin valtavasti erilaisia vihanneksi kuin intialainen ruoka vaatii. Vai pitaisikohan tehda niinkuin naiset Mumbaissa kuulemma tekevat; pilkkovat iltaruuan vaatimat vihannekset bussissa tai junassa matkalla toista kotiin.
Tuesday, October 9, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment